Agenda Raad voor maatschappelijk welzijn

Van 28 APRIL 2022

 

Aanwezig :

Guy Vanbelle - voorzitter

Tinne Alaerts, Maarten Devroye, Bart Dusart, Janina Vandebroeck - leden vast bureau

Maurice Rodeyns, Christine Dejaeger, Pieter Cortoos, Stijn Langendries, Jos Thys, Jan Vanautgaerden, Nicolas Bollion, Ine Stessens, Thijs Van Goidsenhoven, Glenn Van Rillaer, Sam Robijns, Pascal Meeus - raadsleden

Marleen De Coster - algemeen directeur

Verontschuldigd :

Peggy-Ann Kruisland - raadslid

Afwezig :

Chris Vervliet - burgemeester

 

Overzicht punten

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

1. Notulen. Proces-verbaal van de vorige zitting. Goedkeuring.

 

Feiten en context:

De raad voor maatschappelijk welzijn vergaderde op 24/03/2022. De notulen van de vorige vergadering zijn terug te vinden in bijlage.

 

Juridische grond:

Artikel 32 van het decreet lokaal bestuur betreffende de werking van de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

Financiële gevolgen: geen.

 

eenparig aangenomen.
 

 

Besluit:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen van de zitting van 24/03/2022 goed.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Punt bijlagen/links 20220324.pdf Download
Overzicht punten

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

PERSONEEL

 

2. 2de pensioenpijler. Toetreding Prolocus. Goedkeuring.

 

Feiten en context

Het bestuur wil de pensioenkloof tussen haar statutair personeel en contractueel personeel  verkleinen en voorziet reeds enkele jaren  in een tweede pensioenpijler voor de totaliteit van haar contractueel personeel.

Tot op heden was het bestuur aangesloten bij de groepsverzekering die na bemiddeling van de VVSG, aangeboden werd door Ethias en Belfius Insurance; deze verzekeraars hebben in juni 2021 de lopende groepsverzekeringsovereenkomst per 1 januari 2022 opgezegd.

Het bestuur heeft -voor het voorzien in een tweede pensioenpijler- de keuze tussen enerzijds een overheidsopdracht voor een groepsverzekering bij een verzekeraar en anderzijds het aansluiten bij een instelling voor bedrijfspensioen-voorziening (pensioenfonds).

Na onderhandelingen met de VVSG, werd OFP PROVANT omgevormd tot OFP PROLOCUS (een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening met ondernemingsnummer 0809.537 155), een pensioenfonds waarbij alle lokale besturen van het Vlaamse Gewest kunnen toetreden.

Door de toetreding bij een IBP is men meer betrokken bij het beheer van zijn pensioenfinanciering.

In tegenstelling tot bij een groepsverzekering vaardigt het bestuur een vertegenwoordiger in de algemene vergadering van OFP PROLOCUS af en heeft het naast controlebevoegdheid ook de mogelijkheid om – indien nodig -  punten op de agenda van de algemene vergadering te zetten. In tegenstelling tot een groepsverzekering streeft een IBP geen winsten ten voordele van de organisatie zelf na.

Een IBP heeft ruime beleggingsmogelijkheden zodat een ruimer rendement mogelijk is dan in een tak 21 verzekering, zonder dat dit enige garantie inhoudt.

Het bestuur kan toetreden tot OFP PROLOCUS zonder overheidsopdracht vermits aan de  voorwaarden van een in house opdracht voldaan zijn.

Het bestuur oefent immers ten eerste via de algemene vergadering waar ze lid van wordt,  toezicht uit op OFP PROLOCUS zoals op haar eigen diensten;  ten tweede meer dan 80% van de activiteiten van de OFP PROLOCUS behelst de uitvoering van taken die hem zijn toegewezen door de controlerende overheden, nl. het voorzien in aanvullende pensioenen voor lokale en provinciale besturen;  ten derde is er geen directe participatie van privékapitaal in de OFP PROLOCUS en ten vierde is OFP PROLOCUS zelf onderworpen aan de wetgeving op de overheidsopdrachten.

OFP PROLOCUS zal, in het verlengde van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, zwaar  inzetten op het duurzaam karakter van zijn beleggingen.

Het aanbod van OFP PROLOCUS, dat net zoals de groepsverzekering die tot eind 2021 werd aangehouden bij Ethias en Belfius Insurance geen werknemersbijdragen vereist, voorziet in een overlijdensdekking en een kapitaalsuitkering.

De mogelijkheid bestaat om een zogeheten “steprate” bijdrage in te stellen;  het is dus mogelijk om op het gedeelte van het loon dat boven het maximumplafond voor de berekening van het wettelijke pensioen uitkomt, een hogere toezegging te doen om zo het verschil tussen een statutair pensioen en een wettelijk pensioen verder te verkleinen.

Er bestaan drie soorten pensioenplannen (defined benefit of vaste prestaties, cash balance en defined contribution of vaste bijdragen); de voorgestelde formule is een vastebijdragenplan waarin de werkgever belooft een bepaalde bijdrage een bijdrage uitgedrukt als een percentage van het aan de RSZ onderworpen brutoloon) te betalen zonder vastgesteld rendement; de behaalde rendementen worden toegekend conform het kaderreglement.

Het bestuur moet het vastgestelde bijdrageminimum betalen; wanneer het wettelijk minimumrendement niet behaald wordt, zal het bestuur bijkomende bijdragen moeten betalen; in elk geval moet voor de aangeslotenen het wettelijk minimum rendement (momenteel 1,75% voor actieve aangeslotenen, 0% voor passieve aangeslotenen) behaald worden.

Het bestuur voorziet als bijkomende veiligheid de eerste vijf jaar, bovenop de middelen nodig voor de pensioentoezegging, in een extra prefinanciering van 5 % om zo de kans op het betalen van bijkomende bijdragen te verkleinen; deze prefinanciering blijft ter beschikking van het bestuur ter financiering van latere bijdragen.

Het bestuur kan met andere rechtspersonen waarmee ze nauwe banden heeft (AGB’s, Gemeente) een MIPS-Groep vormen; binnen een MIPS-groep is interne mobiliteit voor het personeel mogelijk zonder dat dit gevolgen heeft voor de pensioentoezegging van het personeelslid;  binnen een MIPS-groep speelt en onderlinge solidariteit speelt.

Het vast bureau besloot in vergadering van 29/03/2022 - na advies van het Mteam van 17/03/2022 volgende bepalingen aan de vakbonden voor te leggen:

Met ingang van 1 januari 2022 toe te treden tot OFP PROLOCUS en de eraan gekoppelde modaliteiten qua pensioentoezegging.

- een MIPS-groep te vormen met gemeente en OCMW Boutersem om de interne mobiliteit van het personeel tussen beide entiteiten te bevorderen.

- De pensioenbijdrage te behouden op 4%.

- Geen step-rate te voorzien.

 

Juridische grond:

De statuten, de beheersovereenkomst, het financieringsplan (algemeen luik en specifiek luik VVSG), de Verklaring inzake Beleggingsbeginselen (algemeen luik en specifiek luik VVSG), het Kaderreglement en het bijzonder pensioenreglement, de toetredingsakte.

Het protocol van het onderhandelingscomité C1.

 

Motivatie:

De drie vakorganisaties ACOD, ACV-Openbare diensten en VSOA gaven positief advies op 29/03/2022.

Er dient een vergetenwoordiger aangeduid te worden om het bestuur te vertegenwoordigen in de algemene vergadering van OFP Prolocus.

Na de beslissing tot toetreding dient die aan OFP Prolocus meegedeeld te worden en de algemene vergadering van OFP Prolocus dient de kandidatuur goed te keuren.

 

Financiële gevolgen:

De kosten voor de werking van OFP PROLOCUS voor 2022 worden forfaitair vastgelegd op 1000 euro per jaar per werkgever en 10 euro per jaar per aangeslotene.

Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd tot en met 2024; nadien zal een meer stabiel systeem van kostenvergoeding worden uitgebouwd, gebaseerd op de werkelijke kosten enerzijds en het werkelijke aantal aangesloten besturen en medewerkers anderzijds.

De op basis van het financieringsplan verschuldigde bijdragen en de kosten voor het functioneren van OFP PROLOCUS zullen ingehouden worden door de RSZ en daarna doorgestort worden aan OFP PROLOCUS.

 

principe toetreding en voorwaarden
eenparig aangenomen.
 

 

aanstelling afgevaardigden algemene vergadering
aangenomen na geheime stemming: 17 stemmen voor;
 

 

Besluit:

Artikel 1:

De Raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van en stemt in met

        de beheersovereenkomst en het financieringsplan (algemeen luik en luik VVSG) via de toetredingsakte  van OFP PROLOCUS  ;

        Het kaderreglement en het bijzonder pensioenreglement

Kennis wordt genomen van de verklaring inzake beleggingsbeginselen (SIP) (algemeen luik en luik VVSG) en de statuten.

Artikel 2 :

De Raad voor maatschappelijk welzijn beslist om met ingang van 1 januari 2022 toe te treden tot OFP PROLOCUS (Afzonderlijk vermogen VVSG), en hiertoe onverwijld een verzoek tot aanvaarding als lid van de Algemene Vergadering te richten tot OFP PROCOLUS.

Artikel 3 :

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn stemt in met het feit dat de door het financieringsplan verschuldigde bijdragen en de kosten voor het functioneren van OFP PROLOCUS zullen worden geïnd door de RSZ in naam en voor rekening van OFP PROLOCUS.

Artikel 4

De pensioentoezegging bedraagt 4% van het pensioengevend loon.

Het bestuur vormt samen met de gemeente  Boutersem een zogenaamde MIPS-groep.

Artikel 5:

De Raad voor maatschappelijk welzijn dringt bij de beheerder aan op een ethisch, ecologisch en sociaal verantwoord beleggingsbeleid.

Artikel 6:

De heer Chris Vervliet wordt afgevaardigd als vertegenwoordiger in de algemene vergadering van OFP Prolocus. Mevrouw Tinne Alaerts wordt aangeduid als vervanger van voorgaande indien hij niet aanwezig kan zijn.

Artikel 7:

De voorzitter van de Raad en de algemene directeur worden gemachtigd om de noodzakelijke vervolgstappen te nemen voor de uitvoering van voormelde beslissingen.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Overzicht punten

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

3. Watering De Mene: Gewone algemene vergadering op 31/03/2022. Goedkeuring.

 

Feiten en context:

De gemeente Boutersem heeft zitting in Watering "De Mene".

Uitnodiging van 07/03/2022 voor de gewone algemene vergadering van 31/03/2022 om 15u00 met bijhorende agenda en bijlagen.

RMW-beslissing van 28/03/2019 punt 4, aanstelling van Thijs Vangoidsenhoven als vertegenwoordiger en Maarten Devroye als plaatsvervangend vertegenwoordiger af te vaardigen als gemandateerden naar deze vergaderingen tot de algehele vernieuwing van de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

Juridische grond:

Artikel 78 van het decreet lokaal bestuur; de aan de gemeenteraad toegewezen bevoegdheden inzake de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen niet aan het college toevertrouwd worden.

Artikel 432 van het decreet lokaal bestuur; de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Motivatie:

Op de agenda voor de algemene vergadering van Watering "De Mene" die op 31/03/2022 plaatsvindt staan volgende agendapunten geagendeerd:

1. Opening van de vergadering door de heer voorzitter

2. Verslag van de gewone algemene vergadering van 28 oktober 2021.

3. Goedkeuring verslag over het voorbije dienstjaar.

4. Goedkeuring van de rekening over het dienstjaar 2021.

5. Bespreking en goedkeuring staat van de uit te voeren werken - dienstjaar 2023.

6. Kennisname afbouw ex-DAC statuten en goedkeuring genomen beslissingen bestuur.

7. Vaststelling van de aanslagvoet der gewone belastingen voor het dienstjaar 2022.

8. Goedkeuring van de begroting voor het dienstjaar 2022.

9. Openbaar onderzoek digitale atlas.

10. Kennisname beslissing gouverneur aangaan klacht Dryade.

11. Verkiezing van vier uittredende en herkiesbare bestuursleden.

12. Verkiezing van een ondervoorzitter.

13. Mededelingen, rondvraag, goedkeuring verslag en sluiting vergadering.

 

Financiële gevolgen:

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

 

eenparig aangenomen.
 

 

Besluit:

De RMW bekrachtigt de aanstelling van Thijs Vangoidsenhoven als vertegenwoordiger en Maarten Devroye als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente  om alle agendapunten goed te keuren.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Overzicht punten

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

4. Watering Het Velpedal: Gewone algemene vergadering op 19/04/2022. Goedkeuring.

 

Feiten en context:

De gemeente Boutersem heeft zitting in Watering "Het Velpedal".

Uitnodiging van 24/03/2022 voor de gewone algemene vergadering van 19/04/2022 om 14u00 met bijhorende agenda en bijlagen.

RMW-beslissing van 28/03/2019 punt 3, aanstelling van Thijs Van Goidsenhoven, af te vaardigen als gemandateerde en Maarten Devroye als plaatsvervangend vertegenwoordiger naar deze vergaderingen tot de algehele vernieuwing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

 

Juridische grond:

Artikel 78 van het decreet lokaal bestuur; de aan de gemeenteraad toegewezen bevoegdheden inzake de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen niet aan het college toevertrouwd worden.

Artikel 432 van het decreet lokaal bestuur; de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Motivatie:

Op de agenda voor de algemene vergadering van Watering "Het Velpedal" die op 19/04/2022 plaatsvindt staan volgende agendapunten geagendeerd:

1. Opening van de vergadering door de heer voorzitter

2. Verslag van de gewone algemene vergadering van 09 november 2021.

3. Goedkeuring verslag over het voorbije dienstjaar.

4. Bespreking en goedkeuring staat va de uit te voeren werken - dienstjaar 2023.

5. Bespreking en goedkeuring project Moergracht - Boutersem.

6. Bespreking en goedkeuring projecten Rectorijstraat - Ransberg en Donkelstraat - Kortenaken.

7. Kennisname afbouw subsidies ex-DAC werknemers.

8. Goedkeuring van de rekening over het dienstjaar 2021.

9. Vaststelling van de aanslagvoet der gewone belastingen voor het dienstjaar 2022.

10. Goedkeuring van de begroting voor het dienstjaar 2022.

11. Openbaar onderzoek digitale atlas.

12. Kennisname beslissing gouverneur aangaande klacht Dryade.

13. Verkiezing van vijf uittredende en herkiesbare bestuursleden.

14. Verkiezing van een voorzitter.

15. Mededelingen, rondvraag, goedkeuring verslag en sluiting vergadering.

 

Financiële gevolgen:

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

 

eenparig aangenomen.
 

 

Besluit:

De RMW-raad bekrachtigt de aanstelling van Thijs Van Goidsenhoven als vertegenwoordiger en Maarten Devroye als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente  goed en mandateert Thijs Van Goidsenhover/Maarten Devroye om alle agendapunten goed te keuren.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Overzicht punten

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

5. EthiasCo: aanstelling mandataris. Goedkeuring.

 

Feiten en context:

Vraag van EthiasCo cvba dd. 01/04/2022 om te willen melden wie als vertegenwoordiger zal zetelen in de algemene vergadering voor de raad voor maatschappelijk welzijn van 05/05/2022 om 10u00.

 

Juridische grond:

Artikel 78 van het decreet lokaal bestuur; de aan de gemeenteraad toegewezen bevoegdheden inzake de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen niet aan het college toevertrouwd worden.

Artikel 432 van het decreet lokaal bestuur; de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Motivatie:

Daar de raad voor maatschappelijk welzijn nog geen vertegenwoordiger voor de gemeente heeft aangeduid stelt het voor om dezelfde vertegenwoordiger aan te stellen als voor de gemeenteraad, nl. Bart Dusart.

 

Financiële gevolgen:

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

 

eenparig aangenomen.
 

 

Besluit:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de aanstelling van Bart Dusart goed om de RMW te vertegenwoordigen in de algemene vergadering  van EthiasCo cvba en dit tot de algehele vernieuwing van de raad voor maatschappelijk welzijn.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Overzicht punten

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

6. EthiasCo. Agenda buitengewone algemene vergadering op 05/05/2022. Goedkeuring.

 

Feiten en context:

De gemeente Boutersem heeft zitting in EthiasCo cvba.

Uitnodiging van 01/04/2022 voor de algemene vergadering van 05/05/2022 om 10u00 met bijhorende agenda en bijlagen.

RMW-beslissing van 28 april 2022, punt .. , aanstelling van Bart Dusart als  gemandateerde naar deze vergaderingen tot de algehele vernieuwing van de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

Juridische grond:

Artikel 78 van het decreet lokaal bestuur; de aan de gemeenteraad toegewezen bevoegdheden inzake de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen niet aan het college toevertrouwd worden.

Artikel 432 van het decreet lokaal bestuur; de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Motivatie:

Op de agenda voor de algemene vergadering van EthiasCo die op 05/05/2022 plaatsvindt staan volgende agendapunten geagendeerd:

1) Vaststelling van de omzetting van het kapitaal in een statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening.

2) Aanneming van de rechtsvorm van de besloten vennootschap in toepassing van artikel 41§4 van de wet van 23 maart 2019 tot invoering van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

3) Aanneming van de statuten van de besloten vennootschap.

4) Opdracht aan ondergetekende notaris om de coördinatie van de statuten op te stellen en neer te leggen.

5) Mandaat van de bestuurders en de leden van de Client Board.

 

Financiële gevolgen:

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

 

eenparig aangenomen.
 

 

Besluit:

Artikel 1:

De RMW-raad keurt de aanstelling van Bart Dusart als vertegenwoordiger van de gemeente goed en mandateert Bart Dusart om alle agendapunten goed te keuren.

 

Artikel 2:

Afschrift van deze gemeenteraadsbeslissing wordt bezorgd aan algemene.vergadering@ethias.be.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

7. Huishoudelijk reglement RMW-raad. Aanpassing artikel op vraag van ABB. Vaststelling.

 

Feiten en context:

De organisatie van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt geregeld volgens de bepalingen in het decreet lokaal bestuur.  De raad kan ook zelf zaken regelen via het huishoudelijk reglement.

 

Juridische grond:

artikel 38 en volgende van het decreet lokaal bestuur

artikel 20 DLB, gewijzigd dd. 14.07.2021; het huishoudelijk reglement bepaalt of er digitaal of hybride kan vergaderd worden en de wijze waarop

 

Motivatie:

In de raden van november en december 2021 werden aanpassingen goedgekeurd aan de versie van het huishoudelijk reglement van 2019. Dit onder andere in verband met de uitzonderlijke omstandigheden waarin kan overgegaan worden tot een digitale en/of hybride vergadering. Door de coronapandemie werd de raad voor maatschappelijk welzijn op een andere manier georganiseerd. Om de digitale werkwijze ook in de toekomst eventueel te kunnen gebruiken, dienden de omstandigheden en de voorwaarden hiervoor opgenomen te worden in het huishoudelijk reglement. 

 

Naar aanleiding van een klacht inzake de behandeling tot aanpassing van het huishoudelijk reglement op de gemeenteraad las ABB ook het reglement zelf na en vroeg derhalve schrapping van de bepaling onder artikel 14 § 2 "minstens twee derde van de raadsleden hierom verzoeken, uiterlijk 24 uur voor de aanvang van de raad. (...)"  Het feit dat twee derde van de raadsleden kan verzoeken om digitaal of hybride te vergaderen, is geen uitzonderlijke omstandigheid zoals bedoeld door de decreetgever.  Het begrip uitzonderlijke omstandigheid mag niet uitgehold worden, waardoor de digitale of hybride vergadering de regel zou kunnen worden. Bovendien is het uitgangspunt dat de raad in principe fysiek doorgaat.

 

Financiële gevolgen:

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

 

14 stemmen voor: Tinne Alaerts (CD&V), Maarten Devroye (NVA), Bart Dusart (CD&V), Janina Vandebroeck (OPEN VLD), Maurice Rodeyns (CD&V), Christine Dejaeger (Vooruit), Pieter Cortoos (Vooruit), Stijn Langendries (Vooruit), Nicolas Bollion (NVA), Thijs Van Goidsenhoven (OPEN VLD), Glenn Van Rillaer (Vooruit), Sam Robijns (Vooruit), Pascal Meeus (CD&V) en Guy Vanbelle (CD&V).
3 onthoudingen: Jos Thys (Groen), Jan Vanautgaerden (Groen) en Ine Stessens (Groen).
 

 

Besluit:

De raad voor maatschappelijk welzijn stelt  het huishoudelijk reglement met schrapping van betrokken bepaling onder artikel 14 § 2 vast.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Punt bijlagen/links 20220428_HHR_RMW2022.pdf Download
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van 28 april 2022

 

 

OPENBARE ZITTING

 

SECRETARIAAT

 

8. Reglement klachtenbehandeling lokaal bestuur. Vaststelling

 

Feiten en context:

De gemeente en het OCMW hebben elk afzonderlijk een klachtenreglement. In december 2019 werd reeds een gezamenlijk tweedelijnsklachtenreglement via de Vlaamse Ombudsdienst goedgekeurd.

 

Juridische grond:

Art. 302 DLB bepaalt dat zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn bij reglement een systeem van klachtenbehandeling organiseert;

Art. 303 §3 DLB bepaalt dat het klachtensysteem georganiseerd wordt op ambtelijk niveau en maximaal onafhankelijk van de diensten waar de klacht op betrekking heeft;

Art. 2018 DLB bepaalt dat het klachtenbehandelingssysteem opgenomen wordt in de organisatiebeheersing.

 

Motivatie:

Een eenvormig klachtenreglement is eenduidiger voor de burger en ook voor de twee organisaties. Het nieuwe reglement heet daarom 'reglement klachtenbehandeling lokaal bestuur Boutersem'. 

De  belangrijkste wijzigingen zijn het feit dat een opdracht gelegd wordt bij het managementteam om aan de hand van de ingediende klachten de dienstverlening te optimaliseren, dit in het kader van de organisatiebeheersing, en dat de klachten ook over externe medewerkers kunnen gaan. Verder wordt de verwijzing naar de deontologische commissie aangepast naar de deontologische code die op de raad voor maatschappelijk welzijn van  27 juni 2019 werd goedgekeurd. Gezien de vorige versie van het reglement dateert van 2008  zijn de andere aanpassingen eerder tekstueel en lay-outmatig van aard. Er is getracht een heldere tekst voor te leggen. Tevens wordt de procedure van de behandeling van een ingediende klacht uitvoeriger omschreven in de bijlage bij het reglement.

 

Financiële gevolgen:

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

 

eenparig aangenomen.
 

 

Besluit:

De raad voor maatschappelijk welzijn stelt het reglement klachtenbehandeling lokaal bestuur Boutersem vast.

Publicatiedatum: 02/06/2022
Punt bijlagen/links 20220428_reglement_klachtenbehandeling.pdf Download
20220428_klachtenprocedure.pdf Download
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.